HINA/ Damir SENČAR

DALIĆ “Kalinić tri puta nije bio spreman pa sam ga poslao kući”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas bi na konferenciji za novinare trebao objasniti izbacivanje napadača Nikole Kalinića iz momčadi.

Prema informacijama iz Rusije, Dalić je odlučio Kalinića poslati kući nakon što je napadač Milana odbio u finišu utakmice protiv Nigerije zamijeniti Marija Mandžukića, žaleći se na bolove u leđima.

Kalinić je istu stvar napravio i u prijateljskom susretu protiv Brazila u Liverpoolu ranije ovog mjeseca. Hrvatska je tako ostala na 22 igrača,  obzirom da nema pravo na zamjenu. FIFA je zamjenu dopuštala do prve utakmice.

Na konferenciji će od 16:15 govoriti Šime Vrsaljko i Milan Badelj, nakon kojih će svoju izjavu dati i izbornik.

POTRES U REDOVIMA ‘VATRENIH’ Dalić šalje Kalinića kući

Konferenciju Zlatka Dalića iza 16:15 sati pratite uživo na našem portalu.

UŽIVO:

16:25 Započela je konferencija za medije, pred novinare su prvo izašli Milan Badelj i Šime Vrsaljko

“Messi je jedan od dva najbolja nogometaša svijeta i mislim da će izbornik dobro pripremiti taktiku za njega i cijelu momčad Argentine. Nadam se da ćemo biti spremni za tu utakmicu. Timski ga možemo dovesti u minimalne situacije da ugrozi naš gol”, izjavio je Vrsaljko.

“Gledamo sve utakmice, Argentinu posebnu. Očekujem sličnu Argentinu protiv nas kao što je bila protiv Islanda. Kratka dodavanja i traženje Messija”, rekao je Badelj, dodavši da zna sve o Messiju i da ga je gledao “milijun puta”

“Ako zaigram, dat ću sve od sebe da ga zaustavim”

16:31 “Atmosfera u momčadi je fantastična, pozitivno mislimo i koncentrirani smo na Argentinu”, smatra Vrsaljko

16:35 Na pitanje kako će se Argentina postaviti protiv Hrvatske, Badelj je rekao da očekuje da će biti ista kao protiv Islanda.

“Argentina teži posjedu lopte i kratkim pasevima tražeći Messija koji je klasa za sebe”, smatra Badelj.

16:38 “Moramo se brzo kretati, dodavati. Nećemo otkrivati sve budući strani mediji sve prenose. Mislim da ćemo naći načina da im nanesemo štetu”, odgovorio je Badelj na pitanje kako napasti Argentinu

16:42 “Nigerija je ipak bila prva i odigrali smo onoliko koliko nam je bilo dovoljno. Možemo li bolje? Možemo i to je dobro. Bit će to skroz druga utakmica, možda bude još bolja, a zapravo i mora biti jer je Argentina užasno jaka u napadu”, dodao je

16:44  Službena presica Badelja i Vrsaljka je završila, a novinari očekuju izjavu izbornika Dalića s objašnjenjem zašto je izbacio Nikolu Kalinića iz reprezentacije

17:00 “Nikola se zagrijavao protiv Nigerije, trebao je ući drugo poluvrijeme, a rekao je da nije spreman. Ponovilo se isto protiv Brazila, kao i na treningu jučer. Tri puta nije bio spreman. Ja trebam zdrave igrače, spremne igrače i poslao sam ga doma jer nije spreman”, izjavio je izbornik

Izbornik Dalić nakon izjave nije želio odgovarati na novinarska pitanja, već je na odlasku samo poručio:

“Hvala lijepa, sve sam rekao. Doviđenja.”

Komentiraj