KUJUNDŽIĆ: “Najjednostavnije bi bilo dati ostavku, ali moj moral to ne dopušta. Stavio sam mandat na raspolaganje”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić za 13:30 sati zakazao je obraćanje javnosti u Ministarstvu zdravstva.

Press ministar Milan Kujundžić.

Posted by Nacional News Magazin on Monday, January 27, 2020

Na početku je rekao da je imao sastanak s premijerom, koji se održao u ‘korektnom ozračju’. “Kriv sam jer sam krivo ispunio imovinsku karticu. Nisam bio opterećen formom. Posljednjih dana u medijima izlazi niz neistina”, rekao je na početku konferencije Kujundžić.

“Stvara se negativna percepcija bez provjeravanja činjenica. Radi se o orkestriranom napadu”, rekao je Kujundžić i dodao da će zatražiti zaštitu pravnih tijela.

“Pripremio sam dokumentaciju koja dokazuje da ništa krivo nisam napravio. Pravda je sporija od medijskih napisa ali je dostižna”, istaknuo je.

“Pozicija ministra nije vrijedna tereta, bilo bi najjednostavnije dati ostavku, ali mi moral to ne dopušta jer bi time pobijedile interesne skupine. Stavljam mandat na raspolaganje, dogovorio sam s premijerom da mi da vremena”, kaže Kujundžić.

“Zamolio sam premijera da donese odluku o mojoj smjeni, ali ga pozivam da to napravi na temelju činjenica”, dodao je.

U Ministarstvo zdravstva s Kujundžićem je došao i njegov odvjetnik Janko Grlić, koji novinarima objašnjava svaki pojedinačni slučaj o kojem se posljednjih dana pisalo u medijima.

“Dosta je nejasnoća bilo navedeno u pogledu veličine i vizualnog prikaza zgrade u Markuševcu kojoj se nalazi stan. Ne radi se o kući, već o stanu. Nije sporno da je gospodin Kujundžić mijenjao vrijednost nekretnine što je bilo ovisno u tržišnim vrijednostima i ulaganjima. Što se tiče Ivanbegovine, riječ je o naslijeđu. Na toj čestici je 2019. izgrađen bazen, a kuća i okućnica imaju tisuću kvadrata. Ta kuća ima i neuređeno potkrovlje pa pretpostavljam da je ministar zato u karticu uveo samo površinu koja se koristi”, rekao je Grlić.

Kad je riječ o apartmanima na Pagu rekao je da su neki od njih prodani, a vlasnici nisu napravili uknjižbu.

Premijer je, kaže Kujundžić, pokazao puno razumijevanje, ‘razumio je da mi treba vrijeme’.

“Obrana je iznešena, to je bitno, da hrvatska javnost zna”, rekao je Kujundžić odgovarajući na novinarska pitanja. “Vjerujem da će pravda funkcionirati. Premijer nema rok za odluku”, dodao je.

“Plačući me nazvala majka kojoj dijete umire, da je aparat pokvaren pa sam se uključio. Tada su mi počela stizati dobronamjerna upozorenja a onda i prijetnje. Ja nisam plašljiv čovjek pa nisam reagirao”, rekao je Kujundžić te dodao da se ne boji nikoga, osim Boga.

Danas se, podsjetimo, sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem.

“Lijepo se malo strpite. Ja sam čovjek koji na sve odgovori. Idem malo razgovarati s premijerom, a poslije ću s hrvatskom javnošću sve podijeliti, naravno preko vas”, rekao je novinarima Kujundžić uoči ulaska u zgradu vlade.

Sastanak je trajao oko pola sata, a Kujundžić je najavio da će se u 13:30 sati održati konferencija za medije u Ministarstvu zdravstva.

Nakon nekretninske afera u koju je upao Milan Kujundžić, kad su se otkrile rupe u ministrovoj imovinskoj kartici, neizvjesna je njegova sudbina u Vladi.

Tijekom vikenda održan je jedan sastanak, a iz Vlade su poručili da će sve u vezi toga biti jasnije početkom ovoga tjedna.

Komentiraj