Uskoro stiže YouTube bez reklama

YouTube

Već nekoliko puta do sad mediji su pisali o tome da će YouTube uskoro ponuditi opciju s pretplatom onima koji bi radije platili kako ne bi gledali reklame na ovom video servisu.

Ovaj sustav prvenstveno će biti usmjeren prema premium tvorcima sadržaja, koji će biti u prilici zarađivati od svojih video klipova, a pristup sadržaju bit će omogućen samo onima koji plaćaju pretplatu. Reklame na ovakvim kanalima neće biti prikazivane, a tvorci sadržaja će dobivati dio prihoda od pretplate. Ova objava sugerira kako će Youtube lansirati pretplatni servis do kraja godine.

YouTube je od starta bio besplatan servis (izuzev iznajmljivanja videa), tako da će ovaj korak s pretplatom biti velika promjena, kako za tvorce Youtube sadržaja, tako i za posjetitelje popularnog video servisa. Izvori upoznati sa situacijom tvrde da ukoliko novi pretplatni servis dobro prođe, postoji šansa kako će YouTube lansirati i više pretplatnih servisa za različite kategorije. Objava također daje naslutiti kako će se do kraja godine lansirati i još jedan servs zasnovan na pretplati, a to je Music Key.

Komentiraj