Mnogo izlagača, performera i umjetnika na Zrinski Art festivalu i Festivalu alternative Čakovec (3FF)

facebook.com

Nakon iznimno uspješne manifestacije Porcijunkulovo, Grad Čakovec na dva festivala u četiri dana ugošćuje više od sedamdeset izlagača, performera i umjetnika te velik broj ljubitelja umjetnosti.

Zrinski Art festival se sa dvadesetak domaćih autora i gostima iz Slovenije, Velike Britanije, Srbije i Amerike predstavio u svojim umjetničkim disciplinama, a u gradskom parku i starom gradu Zrinski pridružili su im se umjetnici Festivala alternative Čakovec (3FF).

Instalacije, skulpture, slikarstvo, fotografija, multimedijalni radovi, suvremeni ples i koncerti publici će približiti umjetnička ostvarenja i ideje domaćih umjetnika te ih potaknuti na kreativnost i razmišljanje.

Ulaz na festivale je besplatan, a održavat će se pod pokroviteljstvom Grada Čakovca u suradnji s Centrom za mlade CeZam, udrugom 3FF i međimurskim umjetnicima koji su članovi HDLUM-a, ULUPUH-a, ALU-a i HDD-a te donatora uz izvedbu velikog broja volontera.

Posjetitelji će uživati u pozitivnoj atmosferi specifičnog ambijenta Starog grada Zrinskih sve do 3. rujna, a pritom im je dostupna i bogata gastronomska ponuda lokalnih OPG-ova.

“Alternativna publika važna je gradu Čakovcu pa smo i ove godine odlučili organizirati festival pun sadržaja koji nisu uobičajeni ni očekivani. Raznovrsnost možemo dočarati primjerima dolaska Matije Bogdana, svjetski poznatog kuhara restorana s dvije Michelinove zvjezdice, Graffiti na Gradele skupina će izrađivati grafite na folijama u parku i Festivalom dokumentarnog filma, koji će predstaviti dokumentarce učenika 4 osnovne škole. Domaći umjetnici pokazat će svoja znanja, vještine i ideje, a mi ćemo ih ponosno u tome podržati te se ponovno nadamo velikom broju posjetitelja, kako prijašnjih, tako i onih koji po prvi žele vidjeti nešto izvan očekivanih okvira“, rekli su organizatori 3FF festivala, Neven Levačić i Ivan Latin.

Sve detalnije informacije o festivalima dostupne su na:

https://www.facebook.com/zrinskiartfestival/

https://www.facebook.com/3FFCakovec/

Komentiraj