Novi dokumentarac o Bowieu sastavljen od nikad viđenih snimaka pokojne zvijezde

Nakon nagrađivanog dokumentarnog filma o Kurtu Cobainu ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’ Brett Morgen snima dokumentarac o Davidu Bowieu na kojem radi već četiri godine.

Ova filmski projekt posvećen Davidu Bowieu je nastajao posljednje četiri godine, a Variety piše da trenutno neimenovani film nije „ni dokumentarac ni biografija, već impresivno kinematografsko iskustvo izgrađeno, dijelom, na tisućama sati nikad prikazanih filmskih materijal o Bowieu.”

Redatelj filma Brett Morgen radi na ovom filmu koji se sastoji od tisuća sati rijetkih snimaka nastupa David Bowiea koji je umro nakon borbe s rakom 2016. godine u dobi od 69 godina.

Morgen je 2015. godini snimio sličan film o pokojnom frontmanu grupe Nirvana Kurtu Cobainu ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’ dok na novom filmu o Bowieu surađuje s Bowievim bliskim suradnikom i producentom Tonyem Viscontijem.

77-godišnji Visconti prvi je put radio s Bowiejem na njegovom singlu ‘In the Heat of the Morning’ / ‘London Bye Ta-Ta’ iz 1968., a njihovo se partnerstvo kroz glazbu nastavilo sve do izdavanja njegovog oproštajnog albuma ‘Blackstar ‘, koji je objavljen dva dana prije nego što je Bowie preminuo 10. siječnja 2016.

Premijera dokumentarnog film o Bowieju navodno će biti priređena na Sundance Film Festivalu u siječnju 2022. godine. Rad na filmu je podržala i zaklada Davida Bowiea ‘Space Oddity’.

 

 

Komentiraj