USKOK traži novo skidanje saborskog imuniteta Lovri Kuščeviću

Državno odvjetništvo od Sabora traži, kako doznaje RTL, novo skidanje imuniteta bivšem ministru graditeljstva Lovri Kuščeviću. U zahtjevu za proširenjem istrage uz Kuščevića sumnjiči se i njegov šogor, supruga, te jedan splitski poduzetnik.

Protiv Lovre Kuščevića je USKOK prvu istragu otvorio lani pod sumnjom da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana, podsjeća RTL.

USKOK ga sumnjiči za niz djela, između ostalog da je od općine tražio da se područje Uvale Gruška uvrsti u prostorni plan radi izgradnje građevina, zbog čega mu je splitski poduzetnik kao protuuslugu prepustio vlasništvo na dijelu nekretnine.

Za svoj načelnički mandat Lovro Kuščević uvijek je ovako odgovarao: “Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, mog mandata vijećnika, ponosna sam na sve što sam napravio u moja tri ministarska mandata.” Lovro Kuščević svoje bogatstvo, kaže, nikad nije skrivao.

Komentiraj