USKOK sumnja da je načelnik Čeminca zlouporabio položaj i ovlasti

USKOK je u petak objavio priopćenje u kojem navodi kako je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana na temelju kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

USKOK navodi kako se osnovano sumnja da je Zlatko Pinjuh (HDZ) kao načelnik Općine Čeminac, od 1. rujna 2016. do danas, prema dogovoru sa sinovima i još jednim okrivljenikom poduzimao radnje kako bi navedenim okrivljenicima omogućio da se materijalno okoriste na teret proračuna Općine Čeminac.

Tako su, nakon što je Općinsko vijeće Općine Čeminac 27. veljače 2017. donijelo Odluku o subvencioniranju stambenih kredita za stanovnike Općine, trojica okrivljenika poduzeli više radnji u cilju da, iako za to nije bilo zakonske osnove, s Općinom sklope ugovore o subvencioniranju stambenih kredita.

Osumnjičenike se između ostalog tereti da su sklopili ugovor o subvencioniranju stambenog kredita u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno za stan u Osijeku te još jedan, također u Osijeku, u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno. Time su Općinu Čeminac oštetili za najmanje 25.000,00 kuna.

podsjetimo, USKOK je 30. srpnja došao u općinu Čeminac te odveo na saslušanje djelatnike općine i članove općinskog vijeća. Dan kasnije Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije raspustio je Općinsku organizaciju HDZ-a Čeminac.

Komentiraj