Hrvatska
Decoration icon

dejan lovren

Uskok smatra da je Lovren odstupio od iskaza u istrazi, Mamić udaljen iz sudnice

Autor:

Osijek, 01.09.2017 - Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren u petak je na osjeèkom Županijskom sudu, u nastavku suðenja Zdravku Mamiæu i ostalima, izjavio kako se ne sjeæa toèno kada je potpisao aneks ugovora o podjeli transfernog obešteæenja u sluèaju prelaska iz GNK Dinama u neki drugi klub, ali sigurno daleko ranije nego 2009. godine, i to nedugo nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju s "Dinamom" 2007. godine, što su u Uskoku ocijenili odstupanjem od iskaza u istrazi 2016. godine. Na slici Dejan Lovren dolazi na Županijski sud u Osijeku.
foto HINA/ ds

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren u petak je na osječkom Županijskom sudu, u nastavku suđenja Zdravku Mamiću i ostalima, izjavio kako se ne sjeća točno kada je potpisao aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja u slučaju prelaska iz GNK Dinama u neki drugi klub, ali sigurno daleko ranije nego 2009. godine, i to nedugo nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju s “Dinamom” 2007. godine, što su u Uskoku ocijenili odstupanjem od iskaza u istrazi 2016. godine.

Budući da je tijekom Lovrenova svjedočenja okrivljeni Zdravko Mamić, koji se nakon nedavnoga ranjavanja u sudnici pojavio na štakama, počeo glasno komentirati dio Lovrenova iskaza, predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin, sukladno upozorenju s posljednje rasprave u srpnju, udaljio ga je iz sudnice do okončanja dokaznog postupka.

U nastavku suđenja Mamiću i trojici okrivljenika zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković ustvrdio je kako je svjedok Lovren odstupio od svoga iskaza danog u Uskoku, u veljači 2016. Tada je rekao da je aneks potpisao dva – tri mjeseca prije odlaska u francuski Lyon, u siječnju 2010., s kojim je tada sklopio profesionalni ugovor, odnosno da je aneks o podjeli transfera potpisao negdje u rujnu ili listopadu 2009. godine.

Nakom Mamićeva izlaska iz sudnice Lovren je nastavio s davanjem iskaza, u kojem je naveo kako je 2009. godine ponovno potpisao aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja, koji je prvobitno potpisan 2007. godine, samo s izmijenjenim tekstom.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru “Dinama” Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su GNK Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)