USKOK proširuje istragu na ministra Josipa Aladrovića – Objavljeno za što ga točno terete

USKOK je objavio kako se proširuje istraga u slučaju bivšeg ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i to na još jednog ministra u Plenkovićevoj vladi – Josipa Aladrovića u razdoblju kada je obnašao dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).
Naime, Horvata se, prema proširenoj optužnici, sumnjiči da je u razdoblju od siječnja 2018. do travnja 2019. godine, posredstvom pomoćnice Ane Mandac, zatražio od Aladrovića, koji je tada bio na čelu HZMO-a da prilikom provođenja natječaja za zapošljavanje u navedenom Zavodu pogoduje određenoj kandidatkinji u cilju njezinog zapošljavanja u HZMO-u. Aladrović je to, naravno, učinio.
Nakon što je HZMO objavio javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme za više radnih mjesta na koji se prijavila navedena kandidatkinja, Horvat je osobno i posredstvom pomoćnice Mandac od Aladrovića zatražio da joj prije provođenja pismenog testiranja dostavi zadatke koji će biti postavljeni na testiranju. To je Aladrović, piše u priopćenju USKOK-a, pristao učiniti te joj je posredstvom Horvatove pomoćnice dostavio navedene zadatke i tako joj omogućio prednost nad ostalim kandidatima. Kandidatkinja je potom u natječajnom postupku ušla u krug odabranih kandidata te je s njom HZMO sklopio Ugovor o radu na određeno vrijeme.

Potom je, piše USKOK, Horvat, nakon što je HZMO objavio javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme za više radnih mjesta na koji se javila ista kandidatkinja, osobno i posredstvom svoje pomoćnice zatražio od Aladrovića da pogoduje kandidatkinji na isti način, što je ovaj ponovno učinio te još jednom dostavio kandidatkinji zadatke posredstvom pomoćnice Mandac, omogućivši joj na taj način prednost nad ostalim kandidatima.

Nakon što je u natječajnom postupku kandidatkinja ostvarila maksimalan broj bodova, HZMO je sklopio s njom Ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Također, nakon što je HZMO objavio javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa za više radnih mjesta na koji se prijavila druga kandidatkinja, Mandac je, na traženje Damira Juzbašića, gradonačelnika Županje, bivšeg HDZ-ovca, a sada nezavisnog kandidata kojega je podržao Domovinski pokret, od Aladrovića tražila da na jednak način pogoduje i toj kandidatkinji. To je Aladrović pristao učiniti te je dostavio kandidatkinji zadatke prije provođenja pismenog testiranja i tako joj omogućio prednost u natječajnom postupku. Nakon što je kandidatkinja u natječajnom postupku ostvarila maksimalan broj bodova, HZMO je s njom sklopio Ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Kako je Aladrović sređivao mirovinu Franji Vargi iz afere SMS

Komentiraj