USKOK optužio dva bivša gradonačelnika Splita

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv bivših splitskih gradonačelnika Ive Baldasara i Miroslava Buličića, objavio je Dalmatinski portal.

Optuženi su i bivši šef splitske komunale Špiro Cokarić, koji je u međuvremenu umirovljen, te dvoje zaposlenika gradske uprave, voditelj Odsjeka za komunalne poslove Damir Babić i voditeljica Pododsjeka za javne površine i predsjednica Komisije za utvrđivanje uvjeta za postavljanje štekata Natali Ribičić, direktorica tvrtke Mimoza Jasna Parčina, voditelj hotela Luxe Josip Čulić te poduzetnik Stipe Mađor. Baldasara, Cokarića, Babića i Ribičić terete za produljeno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, Buličića, Parčinu, Čulića i Mađora za poticanje.

USKOK ih tereti za više kaznenih djela kojima je proračun Grada Splita oštećen za više od četristo tisuća kuna.

Nitko od optuženika ne smatra da je kriv. Obrana je predložila obustavu kaznenog postupka, no optužno vijeće potvrdilo je optužnicu, jer drži da iz dokaza proizlazi relevantan stupanj vjerojatnosti za osnovanu sumnju da su okrivljenici počinili kaznena djela navedena u optužnici.

Komentiraj