Uskok istražuje gradskog zastupnika Redžepija. Navodno tražio od vještaka da Severininog sina dobije otac Milan Popović

Uskok je u utorak donio rješenje o provođenju istrage protiv zastupnika zagrebačke Gradske skupština i bivšeg zamjenika pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo Gzima Redžepija (45) zbog trgovanja utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju.

Tužiteljstvo je u priopćenju, u kojem doduše navodi samo dob okrivljenika, izvijestilo da je Redžepi koristeći autoritet gradskog zastupnika i višegodišnjeg bivšeg zamjenika pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, pokušao utjecati na ishod vještačenja u sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu. Tužiteljstvo uzima u obzir i da je Redžepi bio i osoba od povjerenja tadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića,

Redžepi je, tvrdi Uskok, inicirao sastanak s jednim od dvojice vještaka koje je sud imenovao za provođenje psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja. Trebalo je donijeti odluku s kojim će roditeljem stanovati maloljetno dijete. Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice, čiji osnivač je Grad Zagreb. Slijedom toga može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je zaposlenik, smatra Uskok.

Redžepi je, nadodalo je tužiteljstvo, inicirao sastanak s vještakom da bi osigurao izradu nalaza i mišljenja vještaka kako to odgovara interesima tužitelja i tako utječe na ishod sudskog postupka u njegovu korist.

Pjevačica Severina u TV nastupu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Severina o tome govorila prije dvije godine

Iako se ne navodi identitet okrivljenika, Jutarnji list piše da im je potvrđeno iz više izvora kako je riječ o slučaju zbog kojeg je i Severina više puta istupala javno i optuživala vještake da na njih njezin bivši suprug Milan Popović utječe upravo preko veze Redžepi – Bandić.

Podsjetimo, Severina je još 2019. godine na konferenciji za novinare optužila Bandića da preko svojih suradnika u gradskim ustanovama želi utjecati na skrbništvo nad njezinim sinom.

“Sve ovo se dešava jer mi je otac djeteta uz pomoć Centra za socijalnu skrb i još nekih ustanova rekao da će mi uzeti dijete koje sa mnom živi od rođenja. On je uzeo Ratka Mačeka koji je mojoj prijateljici rekao da su napravili sve da mi se oduzme dijete. To je bilo prije nekih dvije godine. Navodno, moram reći navodno, pa vi novinari možete napisati da ste čuli od susjeda – Milan Popović je platio kampanju Milana Bandića, a škola je pod gradskom upravom”, iznijela je tada Severina.

Tužiteljstvo je iznijelo da je Redžepi inicirao sastanak s vještakom da bi osigurao izradu nalaza vještaka kako to odgovara tužitelju, dakle, navodno Popoviću.

Redžepi rekao vještaku da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku. Istaknuo je pritom donacije koje je ovaj izvršio u korist Grada Zagreba.

Usto, Redžepi je rekao vještaku da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist.

Od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u spomenutom predmetu.

Ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju, već želeći svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, vještak je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta.

Kada mu je to rekao, Redžepi je izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja, iznosi tužiteljstvo.

Komentiraj