Sutkinja zagrebačkoga Trgovačkoga suda, Vesna Malenica, stečajni upravitelj Pero Hrkać, poduzetnik Milan Lučić te ostali osumnjičenici uhićeni u najnovijoj Uskokovoj akciji inkriminiranim malverzacijama u stečajnom postupcima u kojima su sudjelovali pribavili su si ukupno 27,5 milijuna kuna nepripadajuće imovinske koristi, piše Jutarnji.

Uskok je od nadležnih sudova zatražio blokadu imovine osumnjičenika paralelno s uhićenjima, a istražni suci diljem zemlje donijeli su rješenja kojima je Malenici i Hrkaću blokirana imovina vrijedna oko 10 milijuna kuna, a mjere blokade se još provode.

Porezni Uskok istražio je imovine osumnjičenika pa je tako otkriveno kako u Hrkaćevu slučaju postoji neobjašnjivi višak od 1,45 milijuna kuna u odnosu na njegova prijavljena primanja u razdoblju od 2005. do 2016. godine. Jednako tako posjeduje nekoliko vrijednih nekretnina, a na računima u bankama ima zavidnu ušteđevinu. Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, Uskok je Hrkaću pronašao i blokirao dva stana, a ujedno je vlasnik i vrijednoga poslovnog prostora i još jednog stana.

Na bankovnim računima imao je 60.000 eura i nešto više od 100.000 kuna.

Za sutkinju Vesnu Malenicu za isto razdoblje utvrđen je još veći nesrazmjer između primitaka i izdataka te iznosi 2,33 milijuna kuna. U njezinu slučaju specifično je i to što je kao sutkinja dužna svu svoju imovinu prijaviti u imovinskoj kartici, a Porezni Uskok je, među ostalim, pribavio i njezinu karticu te je kroz analizu zaključio kako su određena objašnjenja oko imovine sutkinje krivotvorena.

Komentiraj