Usamljenom pingvinu Pierreu u Perthu čuvari puštaju crtić Pingu

 

Pingvin Pierre u Zoološkom vrtu u australskom gradu Perthu vrlo je usamljen, a njegovi čuvari pokušavaju mu pomoći tako što mu na iPadu puštaju popularni crtić Pingu, piše Newsbeat.

Pierre je pronađen na plaži na jugozapadu Australije. Riječ je o ugroženoj vrsti Northern Rockhopper, a jedini je u zoološkim vrtovima na području cijele Australije. Njegovi čuvari zabrinuli su se da neće imati dovoljno socijalizacije prije nego bude dovoljno zdrav da ga puste u divljinu. Pa su se dosjetili kako riješiti taj problem. S iPada mu puštaju crtić Pingu, ali i livestreamove drugih Rockhoppera širom svijeta.

“Pierre bi u ovom trenutku trebao biti negdje u Indijskom oceanu”, rekla je Danielle Henry iz Zoološkog vrta u Perthu. “On nije trebao biti ovdje, a kada je došao k nama nije se najbolje osjećao”, dodaje Henry i objašnjava da bi Pieerrova pera trbala ispasti i izrasti nova. Ali, to se ne događa. To, pak, znači da nije ‘vodootporan’ što, logično, predstavlja velik problem za pingvina.

“Mislimo da ima samo jednu godinu. Iz nekog razloga novo perje nije izraslo do kraja. Pierre ne može plivati, ne može loviti ribu. Dakle, treba mu naša pomoć”, rekla je Henry.

Dodaje da uživa gledati epizode Pingua, ali vjerojatno je shvaća da je Pingu također pingvin. “Samo reagira na boje i pokrete. Iz tog ponašanja možemo zaključiti da mu se to sviđa”, kaže. Pierre je počeo proizvoditi i zvukove dok gleda crtić, pa možemo reći da razgovara s Pinguom.

Plan je vratiti Pierrea u divljinu. No, stručnjaci kažu da bi to moglo potrajati. A dok se to ne dogodi, Henry se nada da bi ga mogli prebaciti u neki drugi zoološki vrt u kojem su i drugi pingvini Rockhopper.

Komentiraj