US Open ove godine bez kvalifikacija i bez mješovitih parova

Grand Slam turnir US Open održt će se od 31. kolovoza do 13. rujna bez navijača na terenima Flushing Meadowsa.

Iako su neki igrači izrazili zabrinutost zbog putovanja u New York, tunir će se ipak održati na uobičajenom mjestu. Ipak, za turnir neće biti kvalifikacija, a neće moći nastupiti ni mješoviti parovi.

“Možemo prikazati tenis kao idealni sport sa socijalnom distancom”, rekao je predsjednik Američkog teniskog saveza Mike Dowse, kako prenosi BBC.

Posljednji profesionalni teniski turnir odigrao se u ožujku, a nakon toga svi su turniri ili otkazani ili odgođeni zbog koronavirusa.

Među nekim smjernicama za US Open, koje su objavljene na društvenim mrežama, nalazi se i ona da igrači neće morati u karantenu kada stignu u SAD, ali će biti testirani na koronavirus prije nego krenu za SAD. Tenisače će se redovito testirati jednom ili dvaput na tjedan, a organizatori će im mjeriti tjelesnu temeraturu jednom dnevno.

U kategoriji parova ove će godine sujelovati 32 umjesto 64 para. Svaki će igrač dobiti dvije sobe u hotelu izvan Manhattana, a u njima neće moći biti više od dvije osobe. Ipak, natjecatelji će, na vlastiti trošak, moći iznajmiti privatnu kući izvan Manhattana ako ne žele biti u hotelu.

Komentiraj