US OPEN Nadal vodio 2:0 u setovima pa izgubio protiv Talijana Fogninija

Streeter Lecka/Getty Images

Rafael Nadal nikada nije izgubio susret kada je imao prednost od dva seta. Sve do petka, kada ga je u trećem kolu US Opena zaustavio 32. nositelj Fabio Fognini. Talijan je slavio sa 3:6, 4:6, 6:4, 6:3 i 6:4.

Poraz osmog nositelja Nadala označio je i kraj desetogodišnje ‘tradicije’ Španjolca da u jednoj sezoni osvoji barem jedan Grand Slam naslov. Na Australian Openu i Roland Garrosu poražen je u četvrtfinalu, dok je u Wimbledonu ispao u drgom kolu. Dva od 14 Grand Slam naslova Nadal je osvojio u Flushing Meadowsu.

Nadal ne samo da je vodio sa 2:0 u setovima, već je i u trećem setu imao prednost od 3:1. Ipak, nije uspio jer je Fognini sve više riskirao što mu se na kraju i ispatilo. Meč je Fognini završio sa više nego duplo više winnera – 70 prema 30. Meč je trajao 3 sata i 45 minuta.

 

  • Samo peti set trajao je 52 minute, a u njemu su gledatelji imali priliku svjedočiti brojnim fenomenalnim poenima. Nakon 1:1, dvojica su tenisača peti set začinila sa sedam breakova zaredom, sve dok Fognini nije Španjolcu oduzeo servis za 5:4 i osvojio svoj servis.

 

Fogniniju je ovo prvi put da je prošao u osminu finala US Opena, a posljednji Talijan koji je došao tako daleko u Flushinf Meadowsu bio je Davide Sanguinetti prije deset godina. U osmini finala igrat će protiv još jednog Španjolca – Feliciana Lopeza.

“Ne mogu opisati koliko sam sretan. Bio je ovo vrlo težak meč. Napraviti ovo kada gubiš dva seta, i još protiv Rafe. Nevjerojatno”, rekao je Fognini nakon pobjede.

Komentiraj