Ursula von der Leyen dolazi u Hrvatsku

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen idućeg tjedna dolazi u Zagreb, potvrđeno je neslužbeno za N1 od izvora u Europskoj komisiji i u Vladi Republike Hrvatske.

Novoizabrana predsjednica Europske komisije na pitanje N1 nakon izglasavanja povjerenja u Europskom parlamentu rekla je kako joj je cilj što bolje pripremiti se za rad nove Komisije i obići sve dijelove EU.

Kako je Hrvatska posljednja članica primljena u EU, mala država članica predana europskim vrijednostima, koja uskoro predsjeda Europskim vijećem, Zagreb je odabran kao jedna od prvih destinacija njezinog interesa, uz Pariz i Varšavu.

Lokacije posjeta pokazuju kako Von der Leyen ozbiljno shvaća i svoju najavu o premošćivanju razlika između istoka i zapada u EU, ali i poruka su da za nju nema velikih i malih članica Unije.

Upravo o sadržaju hrvatskog predsjedanja Vijećem i ključnih tema za budućnost EU, razgovarat će u Zagrebu s premijerom Plenkovićem.

Von der Leyen je još u svojstvu njemačke ministrice obrane namjeravala posjetiti Hrvatsku ovog ljeta. Točan datum posjeta još se utvrđuje.

Komentiraj