Urša Raukar: “Očekujemo da svi pročelnici i šefovi Holdinga stave mandat na raspolaganje”

Urša Raukar iz platforme Možemo! u utorak je za ‘Novi dan’ N1 televizije komentirala rezultate lokalnih izbora u zagrebu.

Tomislav Tomašević je u utrci za zagrebačkog gradonačelnika dobio čak 147.631 glas, odnosno 45,13 posto. To je više glasova nego su drugi (Miroslav Škoro), treći (Jelena Pavičić Vukičević), četvrti (Davor Filipović) i peti kandidat (Joško Klisović) na izborima osvojili zajedno. Platforme Možemo! za Skupštinu Grada Zagreba sovojila je ukupno 130.850 glasova, odnosno 40,83 posto. To znači da će Možemo! imati čak 23 mandata u Gradskoj skupštini, tek jedan mandat manje nego što je potrebno za apsolutnu većinu.

“Tajna našeg uspjeha je upravo to što smo proklamirali cijelo vrijeme – promjena modela upravljanja i suradnja s građanima. To su dvije stvari koje će sasvim sigurno donijeti pobjedu i u drugom krugu. Ljudima je naprosto dosta korupcijske hobotnice, preplaćivanja svega, nebrige za ovaj grad i zaključili su zajedno s nama da idemo u pravu i veliku promjenu”, kazala je Urša Raukar.

Poručila je da ona radikalnim smatra promjenu modela upravljanja. “Dosta je s upravljanjem kojeg vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju”, rekla je.

Urša Raukar je dodala da su oni politička opacija na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu. “Nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni ogromni europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15-16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane za koje nitko ne brine”, istaknula je i dodala da od svih gradskih pročelnika, direktora i Uprave Holdinga očekuju da stave svoje mandate na raspolaganje..

Miroslav Škoro optužio ih je da ‘nisu zeleni, nisu lijevi, nego ekstremno lijevi’. “Kada nedostaju argumenti, znanje o Gradu, kada više od tri i pol puta zaostajete, naravno da se poseže za svim mogućim teorijama zavjere jer drugo ništa ne preostaje. Građani su u nedjelju pokazali što misle. Škoro je na 12 posto, nakon što je pokušao oblatiti i lažima nas prozivati”, komentirala je.

Opuštanja, unatoč velikoj razlici, nema. “Mi nikad nismo opušteni, nastavit ćemo svoju kampanju aktivno kao i do sada, u suradnji s građanima i vjerujem da ćemo povećati prednost. U nedjelju smo svjedočili da svi zajedno možemo i želimo promijeniti budućnost ovog grada”, rekla je i dodala da vjeruje da će rezultat iz prvog kruga potaknuti još više građana da izađu na glasanje u drugom krugu.

“Mi vrlo aktivno nastavljamo kampanju, obilazit ćemo ponovno sve dijelove grada, razgovarati s građanima, predstavljati program i sigurna sam da će u većem i velikom broju građani izaći i da će pobjeda biti izborena i u izborena drugom krugu”, poručila je.

“Dokazali smo koliko nam je važan rad s građanima. Shvaćamo odgovornost koju imamo i znat ćemo donijeti promjene u ovaj grad. Ne osvrćemo se na napade, blaćenja, direktne laže, one pokazuju samo slabost. Vidjeli smo da je Škoro pozvao da za njega glasaju i HDZ-vi birači, Jelene Pavičić Vukičević, Mostovi… Evidentno je da kod njega nema promjena, radi se samo o želji da se zauzme vlast i resursi Grada Zagreba. Jedina prava promjena smo mi i to su građani prepoznali”, zaključila je Urša Raukar.

Komentiraj