URNEBESNO: Tajni HDZ-ov ‘spin doktor’ o protivnicima: ‘Glasna bez glasova’ i ‘dežurni agresivac’

Pronašli smo urnebesan tekst na stranicama HDZ-a koje stranački ‘spin doktor’ piše kao da je ‘pušten s lanca’. Neprocjenjivo!

Na internetskoj stranici HDZ-a objavljen je prije nekoliko dana tekst o rezultatima Crobarometra, redovitog mjesečnog istraživanja Nove TV, u kojem daleko više od samih rezultata pažnju izaziva autorska razigranost novog, za sada nepoznatog, pretendenta za naslov HDZ-ova “spin doktora”. Čovjek se toliko uživio u svoj posao – a to je da HDZ prikaže kao najbolju i najjaču stranku na političkom nebu, da je, u najmanju ruku, zaslužio neko promaknuće. A kako se tek obračunava s nedostojnim političkim protivnicima HDZ-a!? To je jednostavno milina i definitivno izlazi izvan okvira nekakvog birokratiziranog, uštogljenog, stranačkog diskursa. 

Autor tog teksta, naime, dao si je oduška i rekao što HDZ stvarno misli o svojim političkim protivnicima. Pa je tako saborskog zastupnika i političkog tajnika Mosta Nikolu Grmoju nazvao “dežurnim agresivcem”, a Most “strankom dežurnog agresivca Grmoje”, “čudnovatom družinom Grmoje, Bulja i Petrova” i “momčadi koja protivnicima služi za – napucavanje”. 

SDP-ovu “Antikorupcijsku koaliciju” prekrstio je u “Korupcijsku antikoaliciju”. Za predsjednicu stranke Glas Anku Mrak Taritaš ima dva nadimka: “Glasna bez glasova” i “Gospođa hodajuća korupcija”, a za bivšeg člana Živog zida Ivana Pernara samo jedan, “doktor” Ivan Pernar.

Tekst počinje naizgled uobičajeno, dosadno, birokratski: 

“Prema Crobarometru za studeni, HDZ je i dalje prvi izbor hrvatskih građana, s potporom od 27.1%. Iza nas je uobičajeno SDP, ovaj put s 20.7% podrške.”

Onda slijedi jedan podnaslov zbog kojeg se prosječnom čitatelju odmah može “upaliti lampica” jer nakon tog podnaslova koji glasi “Kolakušić u vodećem tercetu”, više ništa neće biti isto. Pa autor teksta piše o “sunovratu” Živog zida i “odmjerenom rastu” Mislava Kolakušića. 

Ali, to je tek početak.

Za Most autor teksta kaže da je “gubitnik mjeseca” jer je prvi put poslije 2015. pao ispod praga od 5%. I onda ga “zakuca” sa zaključkom: “I to duboko ispod – na 3.4%”. 

Rejting od dva posto ovaj živopisni autor naziva “magičnom granicom” pa onda nabraja koje su to sve stranke ispod te “magične granice”:  “Ispod „magične granice“ od dva postotna boda nalaze se IDS (1.9%), Neovisni za Hrvatsku – Bruna ESih bez Zlatka Hasanbegovića (1.6), HNS i Zelena lista (po 1.3), Promijenimo Hrvatsku (1.2), Start (1.0). Dakle, još uvijek se jedan posto građana uzda u „novu nadu ljevice“ Daliju Orešković.”

Osim što ju, očito posprdno, naziva “novom nadom ljevice” u koju se jedan posto građana još uvijek uzda, autor podrugljivo konstatira da je Dalija Orešković na “stabilnih 1 posto”. 

No, zato za stranke koje su nekad prelazile izborni prag koristi zanimljiv naziv “velika četvorka”, a u tu skupinu svrstava HDZ, SDP, Živi zid & Most. 

“Od nekoć uglednog člana „velike četvorke“ koja je donedavno prelazila prag (HDZ, SDP, Živi zid & Most), čudnovata družina Grmoje, Bulja i Petrova spala je na momčad koja protivnicima služi za – napucavanje. Što više onako gnjevno i vulgarno nastupaju, to im je niži rejting. Očekivano i već najavljivano na ovim stranicama”, kaže HDZ-ov nepoznati i neviđeno talentirani “spin doktor”.

Nikako ne bi trebalo propustiti pogledati taj originalan članak na stranicama HDZ-a:

http://www.hdz.hr/article/1329/i-dalje-smo-u-premocnom-vodstvu-ispred-sdp-a-most-pao-duboko-ispod-izbornog-praga/

Nije poznato je li post na HDZ-ovom Facebook profilu, u kojem je HDZ  Bernardića prozvao malicioznim, zaboravnim, ljubomornim, prepunim kompleksa i bijesnim politikantnom koji laže i vrijeđa, pisao isti autor, ali rukopis svakako podsjeća na njega.

 

 

Komentiraj