FaH

Uredništvo “Braniteljskoga portala” zatražilo primanje kod Plenkovića i Petrova

Uredništvo Braniteljskoga portala uputilo je u petak navečer otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskoga sabora Boži Petrovu i predsjedniku Hrvatske vlade Andreju Plenkoviću u kojem traži da ih prime najviši predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, kako bi ih dokazima izvijestili “o selektivnom pristupu hrvatskog pravosuđa u slučaju kaznenoga progona osnivača i bivšega glavnog urednika Braniteljskog portala Mladena Miloševića.

Želja nam je da vas informiramo argumentirano s dokazima o selektivnom pristupu hrvatskog pravosuđa u slučaju kaznenog progona osnivača i bivšeg glavnog urednika Braniteljskog portala g. Mladena Miloševića i njegove neuobičajeno brze istrage te prvo i drugostupanjskog postupka na sudovima, prekidanja liječenja i pozivu na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 22 mjeseca.
Članovi uredništva napominju kako se o postupku protiv Miloševića i Hrvatski helsinški odbor (HHO) koji je, kako navode, prateći sudski proces ustanovio da su Mladenu Miloševiću kršena osnovna ljudska prava, a uvidom u spise zaključio kako se radi “o vrlo suspektnom suđenju koji montirani politički progon”.
Uredništvo smatra kako se “najvjerojatnije radilo o politički montiranom procesu prethodne vlasti”. Slučaj kaznenoga progona Miloševića i djela koja su mu se stavljala na teret gotovo u svim elementima istovjetna su, samo što su minorna u usporedbi sa nalazima državne revizije koja je nedavno provedena u HAVC-u te je u medijima i politički podigla golemu prašinu.
Potpisnici pisma navode kako se oni kako članovi “uredništva Braniteljskog portala kojima je ‘Puk o Film’ 1991. godine na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku, obraćaju bez ikakvih ultimativnih zahtjeva.
Potpisnici otvorenoga pisma – jedan od zapovjednika obrane Vukovara Ivica Arbanas, načelnik stožera 17. pukovnije Sunja Ivica Pandža – Orkan, zapovjednik 115. imotske brigade HV-e Ante Katić-Jeri, zapovjednik bojne 1. gardijske brigade Tigrovi Ilija Vučemilović, zapovjednik 7. domobranske pukovnije Darko Banić, zapovjednik satnije imotske bojne 4.gardijske brigade Boris Klapirić –Boća, zapovjednik bojne 7. gardijske brigade Stevo Šimunović –Stiv, Ante Reljanović – Badžo iz Diverzantskoga voda 113. i 142. brigade, zapovjednik 142. drniške brigade HV-e i zamjenik zapovjednika OG     Sinj Roko Mijić,  ratni zapovjednik Vojnog središta za obuku “Petar Berisavić” Branimir Petričević – Iso i pripadnik HOS-a te vukovarski dragovoljac Damir Markuš- Kutina.

Komentiraj