Screenshot/N1

UREDNIK NEWSBARA “Predsjednica kao da je legalizirala prijetnje novinarima”

Urednik satirične emisije News Bar Prime Time Domagoj Zovak u utorak je na N1 televiziji komentirao prijetnje smrću koje je dobio nakon emisije koja se bavila obljetnicom VRO Oluja. Kaže kako je poruku ‘I ti ćeš dobiti u potiljak’ shvatio ozbiljno.

Zovak kaže da mu je muškarac koji je poslao poruku i ranije prijetio i vrijeđao ga, ali kad je Zovaku poslao raspored autobusne linije kojom se godinama vozi u posjet obitelji, Zovak ga je odlučio prijaviti policiji.

“Trebamo se naviknuti da ljudi kad vide nešto što im se ne sviđa – napišu prijetnju smrću. To je valjda postalo normalno. Ljudima šale zasmetaju i tako reagiraju. Poslije predsjedničine reakcije na prijetnje novinarima Indexa kao da je cijela stvar legalizirana. Sad ćemo se tako ophoditi s novinarima?”, kaže Zovak.

Ophođenje policija, kaže, bilo je na nivou. “Bili su ljubazni i saslušali su me. Nemam baš iskustva s policijom. Često sam u emisiji kritičan i prema policiji, ali vjerujem da će dati sve od sebe i obaviti svoj posao”, kazao je.

Smatra kako postoje dvostruki kriteriji prema političarima, u odnosu na novinare. “Kod nas postoje osobe koje formalno nisu štićene, ali ih se u društvu doživljava kao nekog koga treba zaštiti za razliku od novinara. Žao mi je što nismo na razini službene osobe. Ipak radimo neki društveno koristan rad. Ovako je to licemjerno”, poručio je.

Komentiraj