URED PREDSJEDNIKA: “Milanović u Albaniji nije savjetovao Edija Ramu”

Ured predsjednika Republike zaprimio je jučer zahtjev Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se očituje o putovanju predsjednika Republike u Albaniju 12. i 13. kolovoza, objavio je predsjednički ured.

Ured je danas, “zbog interesa javnosti”, objavio odgovor Povjerenstvu, koji prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

u svrhu utvrđivanja relevantnih činjenica, dostavljamo Vam informacije o putovanju predsjednika Republike Hrvatske u Albaniju.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, na poziv predsjednika Vlade Republike Albanije, Edija Rame, boravio je u Albaniji 12. i 13. kolovoza 2020. godine.

Putovanje predsjednika Republike Hrvatske bilo je u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti. Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kad se radi o posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik Republike Hrvatske uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku.

Kao i u svim slučajevima kad predsjednik Republike Hrvatske putuje, troškove putovanja koji se odnose na prijevoz predsjednika Republike Hrvatske podmireni su iz Državnog proračuna. Što se tiče troška smještaja, predsjednik Republike Hrvatske boravio je u državnoj rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina, predsjednika Vlade Republike Albanije.

Zoran Milanović nije pružao usluge savjetovanja za predsjednika Vlade Republike Albanije. A što je već više puta javno rekao.”

Komentiraj