Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je rekao kako se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović složila da ljudi opterećeni plagiranjem ne mogu nastaviti kurikularnu reformu, a u četvrtak je priopćenjem reagirao Ured predsjednice.

“Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije za smjenu ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, i o tome nije razgovarala s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem. Poznato je da se predsjednica od početka mandata zauzima za reformu hrvatskog obrazovnog sustava. U tom smislu pozdravlja poteze nove vlade, koji osiguravaju nastavak i provedbu kurikularne reforme”, poručili su iz Ureda predsjednika za HRT.

Bernardić je, podsjetimo, rekao kako očekuje da će premijer Plenković smijeniti Barišića koji je ‘uteg Vladi’. “To je bila tema razgovora i s predsjednicom i zajedno smo se složili da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja. Nismo razgovarali oko smjene, ali je činjenica da smo razgovarali o tome da je reforma obrazovanja nužna i da je pitanje, s obzirom na opterećenje koje je u Vladi, moguće to provesti, a opterećenje je Barišić”, kazao je u srijedu.

Komentiraj