facebook.com

URBAN&4 Novi singl grupe kao počast velikim autorima i glazbenicima

Pjesma “Kuća sjećanja” novi je singl grupe Urban&4, kojom je, na neki način, zvukom, izražena počast velikim autorima i glazbenicima.

Svakodnevno učeći od Elvisa, Lennona, Dylana pa do Joni Mitchell, Kristoffersona, Simona & Garfunkela i svih ostalih, onih nešto manje, ali i onih svima poznatih umjetnika, bend se ovoga puta odlučio odmaknuti od istraživanja zvuka te se okrenuti isključivo pjesmi i tome da joj se posveti zaslužena i potrebna pažnja.

Upravo zato, a svjesni da najbolje zvuče kada sviraju svi zajedno, bez zasebnih snimanja svakog pojedinog instrumenta i izbjegavajući pogodnosti koje nudi današnja tehnologija, bend je pjesmu gotovo u cijelosti snimio uživo, onako kako to rade svirajući na koncertu. Pjesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu. Nikša Bratoš se odazvao pozivu i pridružio se bendu, kao aranžer, u ovoj, novoj, glazbenoj avanturi.

Tekst “Kuće sjećanja” govori o uvijek uzaludnom pokušaju da pobjegnemo od prošlosti; o tome kako je svaki korak koji u životu učinimo podjednako važan i da tek kada prihvatimo prošlost, možemo očekivati i graditi bolju budućnost.

Video spot za pjesmu “Kuća sjećanja” autorski zajednički potpisuju Milica Czerny Urban i Damir Urban.

Nina Sabo, talentirana riječka glumica i Damir Urban, kao jedini akteri spota, utjelovljuju istovremeno lik prošlosti, ali i ocrtavaju osobe koje nikako ne mogu prošlosti uteći.

“Smatrali smo da pjesma govori dovoljno već sama za sebe i da nema potrebe slikom podvlačiti ono što je već svima jasno. Zato smo se odlučili za svojevrsnu igru asocijacija i pokušali se slikom povezati uz pjesmu, tako da slušatelju ne smetamo u slušanju pjesme, već da samo pokušamo otvoriti još pokoja vrata interpretaciji”, rekli su Milica Czerny Urban i Damir Urban.

Nova pjesma stiže uoči koncerata grupe Urban&4 u Zagrebu i Rijeci. U četvrtak (22. ožujka) nastupit će u zagrebačkom klubu Sax! (ulaznice su rasprodane u svega nekoliko sati), a dan poslije (23. ožujka) u riječkom Pogonu kulture.

Autor glazbe i teksta: Damir Urban

Urban&4:

akustična i električna gitara/ Luka Toman

bas/ Sandi Bratonja

bubanj/ Marko Bradaschia

klavir/ Sasa Markovski

akustična gitara i glas/ Urban

Aranžmani: Urban & 4 i Niksa Bratoš

Mix i produkcija: Niksa Bratoš

Mastering: Goran Martinac

Photo by: Milica Czerny Urban

Art instalacija: Martina Lučin

Komentiraj