Uraganski vjetrovi počinju se širiti prema unutrašnjosti Floride: Očekuje se razorna oluja pete kategorije

Uragan Ian približava se Floridi, a stanovnici floridske obale Meksičkog zaljeva ispraznili su police s namirnicama, zatrpali prozore daskama i evakuiraju se u skloništa.

Ian je ojačao u iznimno opasan uragan 4. kategorije, priopćio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC). No kasnije je objavio da se očekuje da će Ian malo oslabjeti kad stigne na kopno.

Stanovnici Floride u gradu Sarasota zadaskali su prozore. Photo: Facebook

NHC je naveo da se Ian kreće oko 130 kilometara jugozapadno od Punta Gorde na Floridi s udarima vjetra od 250 kilometara na sat. 

Prošao je Kubom u utorak i cijela karipska otočna država ostala je bez električne energije, a očekuje se da će pogoditi obalu Floride danas navečer južno od Tampa Baya.

Vjetrovi idu prema unutrašnjosti Floride

Vjetrovi snage uragana sada se počinju širiti prema unutrašnjosti središnje Floride jer je središte uragana Ian samo 70-ak kilometara jugozapadno od Punta Gorde na Floridi.

Upozorenje na ekstremni vjetar izdano je za Sarasotu i Charlotte. “Ovo je ekstremno opasna situacija, opasna po život!” stoji u upozorenju.

Nove snimke iz svemira

Objavljene su nove snimke uragana iz svemira. Photo: Twitter/Screenshot

Meteorološka postaja u blizini otoka Sanibel na Floridi nedavno je izvijestila o vjetrovima s udarima od preko 150km/h.

 

Na Floridi je bez struje više od 330.000 potrošača

Više od 330.000 potrošača ostalo je bez struje na Floridi zbog uragana Ian, prema PowerOutage.us. Stranica je izvijestila da okrug Lee, dom Fort Myersa i Cape Corala, ima najviše nestanaka struje s više od 100.000 pogođenih korisnika.

U okrugu Collier, koji uključuje Naples i Marco Island, 66.000 kupaca ostalo je bez struje, navodi se na stranici, prenosi Index.

 

Komentiraj