Uprava Slaven Belupa momčad povjerila Deanu Klafuriću

Za novog trenera Slaven Belupa nakon raskida suradnje s Tomislavom Stipićem imenovan je Dean Klafurić. Riječ je o 48-godišnjem stručnjaku s UEFA PRO licencom koji je posljednji angažman imao u ciparskom Ethnikosu kojeg je vodio do listopada prošle godine.

Prethodno je radio u Hrvatskom dragovoljcu gdje se zadržao samo mjesec dana zbog promjena na vodećim upravnim pozicijama u klubu. Najveći uspjeh je ostvario kao strateg poljske Legije s kojom je, nakon što je preuzeo mjesto prvog trenera uslijed otkaza Romeu Jozaka kojem je bio pomoćnik, u sezoni 2017./18. osvojio dvostruku titulu. Međutim u kolovozu 2018. godine nakon ispadanja u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Spartaka iz Trnave dobio je otkaz.

48-godišnjak je prethodno vodio tadašnjeg drugoligaša Goricu, a bio je i trener u omladinskoj školi Dinama. Također je radio i kao pomoćnik Zorana Mamića u Al-Ainu, Al-Nassru i Dinamu, a nekoć je bio izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije.

“Dojam je fantastičan. Drago mi je da sam došao u tako veliki klub gdje su u prošlosti bili veliki treneri od kojih su neki kasnije postali i izbornici naše reprezentacije. Za mene je ovo velika čast i veliko priznanje, a s klubom sam dosta upoznat. Pratio sam ga više sezona, pogotovo od kad sam bio bez posla i u Hrvatskoj”, rekao je Klafurić nakon potpisa ugovora. Po tom je dodao: “Moji suradnici i ja ćemo se truditi biti maksimalno profesionalni. Želimo dati najviše od sebe u svom radu i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja navijača. Želja mi je ispuniti ciljeve koje je pred mene stavila Uprava i nadam se da ćemo uspjeti u tome.”

O ciljevima kluba je izjavio: “Ciljevi kluba su pomlađivanje same momčadi, no to ne ide preko noći. Dobra je stvar što imamo od prošle sezone vrlo iskusnu momčad i ti igrači će biti jako bitni u tranzicijskoj fazi pomlađivanja. Mlađi igrači puno lakše stasaju i sazrijevaju uz toliko iskusne igrače. Nama je želja da igramo prepoznatljiv i napadački nogomet te da postignemo što bolje rezultate uz nove mlade igrače.” Klub u novoj sezoni očekuju i promjene u kadru: “Promjena u igračkom kadru će biti. Već su neki igrači i napustili naš klub, a sigurno da će biti i pojačanja. Jako je malo vremena do početka priprema, tu ćemo utvrditi koje su nam promjene nužne, no mislim da je i trenutni kadar izrazito dobar. Imamo puno kvalitetnih igrača koji imaju itekakvu važnost u HT Prvoj ligi, a posebice u Slavenu. Uz njih i neke promjene, mislim da imamo dobar temelj za ostvarivanje ciljeva koji su pred nama.”

Strategija kluba je da u budućnosti važniju ulogu u klubu igraju mlađi igrači: “Drago mi je da je Uprava kluba u meni prepoznala trenera koji voli raditi s mlađim igračima. To mi je veliko priznanje i čast, a ja ću se truditi da to opravdam.”

O povratku u Hrvatsku je prisnažio: “Stvarno sam želio raditi u Hrvatskoj ligi, no nakon mog odlaska iz Dinama i povratka u Goricu u kojoj se nisam dugo zadržao okrenuo sam se inozemstvu što se pokazalo kao jako dobar potez u mojoj trenerskoj karijeri. Sada sam tu u Hrvatskoj i to je ono što me čini jako sretnim, prvenstveno zbog blizine moje obitelji, a i tu se najbolje mogu izraziti što se tiče kulture i samog jezika te svojim igračima koje već poznajem od ranije lakše prenijeti svoje zamisli.”

Klafurić je na koncu putem službenih stranica kluba uputio i poruku navijačima Farmaceuta: “Volio bih da Slaven i njegovi navijači imaju onakvu sinergiju kakvu su imali dok je klub igrao u europskim natjecanjima te kada su tu prije mene bili puno veći treneri koji su ostvarili velike rezultate. Tijekom tih rezultata navijači su uživali, a ja bi htio da tako uživaju i sada.”

Komentiraj