UPOZORENJE RIJEČKE POLICIJE GRAĐANIMA: Sutra izmještanje avionske bombe

Riječka policija izvijestila je u srijedu kako će sutra od 6 sati ujutro službenici poduzimati mjere i radnje radi izmještanja avionske bombe veće razorne moći, koja je prije nekoliko dana pronađena na gradilištu bivše tvornice RIO u Izviđačkoj ulici na Kantridi u Rijeci.

“Kako je mjesto pronalaska u blizini stambenih i drugih infrastrukturnih objekata iz sigurnosnih razloga bit će provedena potpuna evakuacija svih građana u ulicama i kućnim brojevima kako slijedi: Creska ulica kućni brojevi 14 i 14/1, Izviđačka ulica kućni brojevi 6, 8 i 11, Labinska ulica kućni brojevi 39 i 45 i Ulica Ante Pilepića kućni brojevi 11, 13, 15, 17, 19 i 19/1.

Molimo građane da se pridržavaju uputa policije te da od 7 do najkasnije 8 sati napuste svoje domove te savjetujemo da zaključaju ulazna vrata i spuste rolete, ali da prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena”, navode iz policije i poručuju da očeuju da bi se građani u svoje domove mogli vratiti u 11 sati.

“Nadalje, u ulicama ili dijelovima ulica: Pulska, Portić, Istarska, Liburnijska, Podkoludricu, Pionirska, Creska, Silva Milenića Lovre, Marina Jakominića, Labinska, Lošinjska, Lovranska, Vere Bratonje , Izviđačka, Bujska, Braće Cetina, Ante Pilepića, Milutina Bataje, Bože Vidasa, Ivana Zavidića, Mirka Jengića, Milana Udovića, Petra Jurčića, Ivana Lenca, Braće Fućak, Obitelji Sušanj, Avelina Turka, Ivana Ćikovića Belog, Slavka Tomašića, Braće Baćić, Ludvetov Breg, Marije Grbac i Diračje – građani se mogu nalaziti u svojim domovima, ali preporučamo da nisu izvan stambenih prostora i u blizini ostakljenih površina. Isto tako, i građanima koji se nalaze dalje od mjesta pronalaska avionske bombe, a ne žive ili rade u prethodno navedenim ulicama savjetujemo da ne izlaze izvan svojih domova, odnosno da se ne zadržavaju na otvorenom prostoru.

Trasa kretanja opasnog tereta do mjesta uništenja je sljedeća: Izviđačka ulica- Labinska – Liburnijska – Istraska – Ljubljanska – Kvarnerska – rotor Matulji – raskrižje Uho – A-8 – A-7 – Vrata Jadrana – čvor Diračje – izlaz čvor Rujevica – rotor kod Inter spara – ŽC 5215 – čvor Hosti – čvor Štefani – raskrižje Halubjan – raskrižje Pogled – ŽC 5017 (Petrolejska cesta) – Garići – Saršoni – Skvažići – Benčani – Sv. Jurja – Grohovski put – ulica Braće Fućak – Pašac – DC-3 – Svilno – Buzdohanj – Čavle – A-6 – Kikovica – Piramida – Kamenjak”, navodi se u priopćenju.

Iz policije upozoravaju građane da se se tijekom sutrašnjeg dana ne zadržavaju na području Kamenjaka gdje će biti provedena neutralizacija avionske bombe, te mole građane da prate i poštuju upute policijskih službenika, kao i djelatnika drugih nadležnih službi.

U provedbu navedenih mjera i radnji uz policiju su, radi poduzimanja svih potrebnih mjera iz svoje nadležnosti uključene i sve nadležne službe Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, civilne zaštite, vatrogasaca, hitne pomoći i crvenog križa.

Komentiraj