UPOZORENJE METEOALARMA: U unutrašnjosti se očekuje između 10 i 30 centimetara novog snijega

Marko Lukunic/PIXSELL

Gusti snijeg pada na kontinentalnom dijelu zemlje, a meteoalarm je za veći dio Hrvatske izdao crveno i narančasto upozorenje.

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod, očekuje se da će u unutrašnjosti pasti uglavnom između 10 i 30 centimetara novog snijega. U kontinentalnim krajevima vjetar će okrenuti na umjeren, kratkotrajno i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo, potkraj dana na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14 °C, do kraja dana u osjetnom padu.

HAK javlja kako je na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba promet prekinut, zbog prepriječenih teretnih vozila.

Isto tako, HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A3 Bregana-Lipovac od čvora Ivanić Grad prema Zagrebu na 58. km gdje se kreće grupa pješaka.

Zimski su uvjeti na autocesti A4 Goričan-Breznički Hum.

Snijeg pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, povremeno u Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini državnih cesta.

Autoceste A1, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 između Karlovca i Splita te Jadranska magistrala (DC8) Rijeka-Split-Dubrovnik-GP Karasovići otvorene su za sve skupine vozila.

Kako su u većem dijelu ostatka zemlje kolnici mokri i skliski od kiše, zbog niskih temperatura (hladno tlo) moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Učestali su odroni zemlje i kamenja. U Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri magla mjestimice smanjuje vidljivost.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije Riječkog, Zadarskog, Splitskog i Dubrovačkog okružja.

Komentiraj