U petak će na Jadranu te u krajevima uz Jadran prevladavati pretežno sunčano vrijeme, prognziraju iz DHMZ-a. U nizinama unutrašnjosti niski oblaci i magla, ponegdje uz vrlo slabe oborine koje se mogu smrzavati na tlu. Sredinom dana i poslijepodne ponegdje su moguća sunčana razdoblja.

Puhat će većinom slab vjetar, na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadnjak i bura koja podno Velebita može bitii jaka. Najviša dnevna temperatura između -2 i 3, u gorju malo viša, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

Meteoalarm je za petak izdao žuta upozorenja za područja Zagreba, Karlovca i Osijeka zbog moguće poledice. Žuta upozorenja izdana su i za subotu, za područja Zagreba, Karlovca, Gospića i Knina zbog vrlo hladnog jutra.

Na Jadranu i u gorju u subotu će biti većinom sunčano. U nizinama unutrašnjosti niski oblaci te mjestimična magla, a sredinom dana i poslijepodne moguća su i sunčana razdoblja.

Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -2, na Jadranu od 4 do 9. Najvišadnevna između -1 i 5, u gorju i malo viša, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

Komentiraj