U Hrvatskoj će u ponedjeljak prevladavati umjereno do pretežno oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, te grmljavinskim pljuskovima koji osobito na Jadranu mogu biti izraženiji, javlja DHMZ. Na zapadu će poslijepodne doći do smrivanja vremena i djelomičnog razvedravanja.

Zapuhat će umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverac. Na Jadranu u početku umjereno jugo, popodne u okretanju na jaku buru s olujnim udarima. Temperatura zraka u padu. U unutrašnjosti od 19 ujutro i prijepodne do 14 krajem dana, na Jadranu od 25 prijepodne do 18 °C krajem dana.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja žute i narančaste boje za cijelu Hrvatsku. Žuta upozorenja na snazi su za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Rijeke i Gospića, zbog loklano obilnijih padalina i mogućih bujičnih poplava, a na riječkom području mogući su olujni udari bure i grmljavinski pljuskovi. Narančasta upozorenja izdana su za područja Knina, Splita i Dubrovnika, gdje se očekuju jača grmljavinska nevremena obilne padaline i olujni udari bure.

meteo

I sutra će biti promjenjivo uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti, a krajem dana i na južnom Jadranu.

Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 15, na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna većinom između 17 i 22, u Dalmaciji do 25 °C.

Komentiraj