U Hrvatskoj će danas prevladavati promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni, osobito u zapadnim predjelima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno mjestimice i jako jugo te jugozapadnjak, okretat će na buru i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 12 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 19 do 24 °C.

Meteoalarm je za utorak izdao upozorenja za cijelu zemlju. Crvena upozorenja na snazi su za područja Splita, Gospića i Rijeke, narančasta na karlovačkom i kninskom, a žuta na dubrovačkom, osječkom i zagrebačkom području. U cijeloj se zemlji očekuju obilne oborine, mogući grmljavinski pljuskovi i te moguće bujične poplave.

Sutra umjereno i pretežo oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom, koji na južnom dijelu mogu biti intenzivniji. Poslijepodne i prema kraju dana postupno smirivanje, a na Jadranu i djelomično razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 11, na Jadranu između 13 i 18. Najviša dnevna od 12 do 17, na Jadranu od 17 do 21 °C.

Komentiraj