Upoznajte Australiju u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Jubilarni, 10. Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba, ove će se godine održati u subotu subotu 15. svibnja 2021. godine od 11 do 17 sati. Organizira se u suradnji s Veleposlanstvom Australije u Zagrebu, a cilj mu je građanima
Hrvatske približiti Australiju predstavljajući bogatstvo njezina životinjskog svijeta, jedinstvenost njezine prirode te njezine običaje, kulturu, umjetnost, sport i gastronomiju.

O fauni Australije govorit će se u edukativnom kutku kraj nastambe australskih životinja. Edukatori će zainteresiranima predstaviti australske životinje sa zagrebačkom adresom – emue i močvarne valabije, a djeca će dodatno izbliza moći proučiti jaja i perje emua. U njihovoj blizini bit će postavljena izložba Moja najdraža australska životinja. Radovi za izložbu izabrani su putem likovnog natječaja u koji su se uključila djeca iz svih dijelova Hrvatske.
Klokanova avantura – naziv je igre zahvaljujući kojoj će najmlađi posjetitelji Zoološkog vrta doznati s kakvim se opasnostima klokani i druge divlje životinje susreću živeći kraj prometnica.

ZOO Zagreb

Strateško promišljanje i spretnost traži se u igri Gnijezdo kakadua. Tijekom nje će djeca upoznati gradnju ptičjih gnijezda. Koliko pak dobro poznaju razne australske motive te kakvo im je pamćenje, posjetitelji će moći provjeriti pomoću igre memory.

Kako bi se s Australijom upoznalo što više djece i mladih ljudi, Veleposlanstvo Australije uoči Dana Australije je u petak organiziralo edukaciju Upoznajte koale. Iz zoološkog vrta u Lisabonu putem platforme Zoom uključili su se  edukatori koji su predstavili koale o kojima brinu.

ZOO Zagreb

I na sam Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba građane očekuje pregršt zanimljivog sadržaja koji se može pratiti putem interneta. Virtualni Facebook događaj 10. Australija u Zoo vrtu Zagreb otkrit će pobjednika likovnog natječaja Moja najdraža australska životinja, pozvat će djecu na igru s krokodilicom Dorothy, predstavit će recept za rolanu tortu Pavlovu, pokazati kako djelatnici Muzeja Australije izrađuju tradicionalne figure od konopca te pojasniti pravila australskog nogometa.

Komentiraj