HINA

UPITNA PRODAJA DIONICA MESZAROSU Mirni prosvjed navijača NK Osijek

Nakon informacija da je postupak prodaje dionica mađarskom poduzetniku Lorincu Meszarosu doveden u pitanje, čime bi se otvorila mogućnost likvidacije kluba, oko 500 navijača Nogometnog kluba Osijek iz navijačke skupine “Kohorta” u petak navečer se mirno okupilo u središtu grada, na osječkom Trgu Slobode, kako bi dali potporu klubu.

Uz klupske zastave, navijačke transparente i skandiranje, navijači su upalili nekoliko “bengalki”, a potom se uputili prema zgradi Županijskog državnog odvjetništva, u Kapucinskoj ulici, s obzirom da se tijekom dana pojavila informacija da je DORH uputio prigovor na proceduru privatizacije.

Oko 18,30 sati navijači su se mirno razišli.

Predsjednik Udruge navijača “Kohorta” Ivica Polih izjavio je novinarima kako vjeruje da će se postupak privatizacije ipak uspješno okončati, jer postoji ozbiljan kupac, koji je već uložio dosta novaca u klub, i da bi to trebalo rezultirati boljim danima za NK Osijek.

Na upit što je “Kohorta” spremna poduzeti ako privatizacija ipak ne bude uspjela Polih je kazao kako “to ne bi bilo dobro”, ali smatra da poduzetnik Meszaros ne bi do sada već puno uložio u klub, da ovdje ne vidi neku budućnost.

“Vjerujemo da će biti bolje, jer lošije od ovoga što je do sada bilo nikako ne može biti”, ocijenio je Polih.

Osječko Gradsko vijeće je 19. siječnja prihvatilo Meszarosevu ponudu za kupnju 46,6 posto vlasničkog udjela grada u klubu, po cijeni od 100 tisuća kuna, ali je preostao dogovor s ostalim dioničarima, prije svega sa Gradskom bankom u stečaju i IPK dd u stečaju, jer u ponudi stoji da će posao biti zaključen, ako kupac stekne u paketu 90 posto dionica.

Nakon što su se u četvrtak pojavile informacije da je Odbor vjerovnika osječke tvrtke IPK dd u stečaju odbio ponudu poduzetnika Meszarosa za kupnju vlasničkog udjela, čime bi se postupak privatizacije postao upitan osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u petak je izjavio kako je dobio uvjeravanja da se radi nesporazumu, i da će to biti riješeno.

Pojasnio je kako je Odbor vjerovnika IPK legitimno zatražio usklađivanje prodajne cijene dionica, s onom po kojoj je svoj udio prodao grad te da to učine i ostali suvlasnici s kojima se pregovora, osječki “Vodovod” i Gradska banka, a da je DORH uputio prigovor da cijene ne mogu biti različite, s obzirom da se radi o dionicama istog pravnog subjekta.

Komentiraj