Upisi u zagrebačke dječje vrtiće prvi put elektroničkim putem

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje priopćoi je kako će se, po prvi puta upisi u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb za pedagošku godinu 2020./2021. provoditi na daljinu, to jest elektroničkim putem.

Iz Grada navode kako je cilj ove usluge osigurati što jednostavniji i napredniji sustav za prijavu djeteta u dječji vrtić.

“Prije podnošenja zahtjeva za upis djeteta u dječji vrtić molimo da obavezno pročitate Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021. na području Grada Zagreba.

Prilikom odabira dječjeg vrtića i programa obratite pozornost na Plan upisa djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021. odabranog dječjeg vrtića. Ponude verificiranih programa sukladno planovima upisa možete vidjeti na mrežnim stranicama svakog dječjeg vrtića, a isti se nalaze i u aplikaciji.

Roditelj/skrbnik djeteta zahtjev za upis djeteta treba podnijeti od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. isključivo putem elektroničke prijave samo jednom gradskom dječjem vrtiću, u pravilu onome prema mjestu stanovanja (primarni izbor), s mogućnošću odabira drugog gradskog dječjeg vrtića kao alternativne opcije.

Podnošenje zahtjeva za upis moguće je isključivo putem e-Pisarnice.

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodna je: adresa e-pošte (e-mail) ili/i osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani, prijava u sustav pomoću sigurnosne razine 3 (ili više).

Sa zahtjevom za upis djeteta potrebno je elektroničkim putem priložiti skenirane/fotografirane dokumente koji su navedeni u Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021. na području Grada Zagreba.

Također, treba li roditeljima/skrbnicima pomoć u postupku elektroničke prijave u dječji vrtić, za podršku se mogu obratiti i odabranom dječjem vrtiću tijekom radnog vremena putem telefona ili e-pošte” navode u priopćenju te podsjećaju da je rok prijave od 25. svibnja do 5. lipnja.

[PREDŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE]Roditelj/skrbnik djeteta zahtjev za upis djeteta treba podnijeti od 25. svibnja do 5….

Posted by Grad Zagreb Službena stranica on Thursday, May 14, 2020

Komentiraj