Pixabay

UPALJENI ALARMI ZA CIJELU ZEMLJU Danas djelomice sunčano, ali jako hladno

Hrvatska je i jutros ‘okovana’ minusima. Na Zavižanu je tako u 8 sati izmjereno -21.9°C. Zagreb se probudio na -13.3°C (Maksimir), Varaždin na -14.8°C, Osijek na -11°C, Rijeka na -6.8°C, Split na -3.9°C, a Dubrovnik na 0.4°C.

U Hrvatskoj će danas biti djelomice sunčano, te jako hladno, prognoziraju iz DHMZ-a. U unutrašnjosti će više oblaka biti tijekom prijepodneva, a mjestimičnog, slabog snijega bit će uglavnom u Slavoniji i Baranji.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku zemlje i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak tijekom dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka između -10 i -5 u unutrašnjosti te uglavnom od -2 do 3 °C na obali i otocima.

Meteoalarm je za srijedu izdao crveno upozorenje zbog niskih temperatura za područje Rijeke. Narančasta upozorenja na snazi su za područja Karlovca, Zagreba, Osijeka, Gospića, Splita i Knina, dok je žuto upozorenje izdano za područje Dubrovnika.

Sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno, te i dalje vrlo hadno, pogotovo u jutarnjim satima. U prvom će djelu dana mjestimičnog snijega biti na sjevernom Jadranu te u gorskim predjelima, poslijepodne i drugdje, a na jugu Dalmaciji je moguća i kiša.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u Slavoniji i Baranji i umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno jugo koje će prema večeri ponegdje biti i jako. Jutarnja temperatura zraka od -19 do -14, na Jadranu uglavnom od -7 do -2, a najviša dnevna u unutrašnjosti od -8 do -3, duž obale od 1 do 6 °C.

Komentiraj