Meteoalarm

UPALJEN METEOALARM Vrijeme je vrlo opasno!

Zbog snijega, hladnoće i jakog vjetra diljem zemlje upalio se meteoalarm za cijelu Hrvatsku, izvještava televizija N1.

Crveni meteoalarm upalio se se zbog jakog vjetra upalio za područje Kvarnera i Velebitskog kanala. “Jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura. najjači udar vjetra 35-75 cv (65-140 km/h)”, stoji u objašnjenju Meteoalarma zašto je upaljen crveni alarm.

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, upozoravaju iz meteoalarma.

Narančasti alarm, koji je samo malo slabije upozorenje od crvenog, upaljen je zbog jakog vjetra diljem obale, odnosno u Istri i riječkoj regiji te u cijeloj Dalmaciji.  Žuto upozorenje izdano je za riječku regiju zbog niskih temperatura i susnježice i snijega. Za veliki dio unutrašnjosti izdano je žuto upozorenje zbog niskih temperatura, a u karlovačkoj regiji i zbog snijega.

Za duborvačku, kninsku i splitsku regije alarm žuti alarm je izdan zbog jakog vjetra, niskih temperatura i susnježice i snijega.

Komentiraj