Prosvjednici pred Skupštinom, Bandić stigao okružen zaštitarima

Danas se održava sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Na predloženom dnevnom redu su 44 točke, a najvažnija je ona šesta – izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), predlagatelja gradonačelnika Milana Bandića, te 38. točka – prijedlog oporbenih gradskih zastupnika o raspisivanju lokalnog referenduma o izmjenama i dopunama GUP-a.

Uoči sjednice Gradske skupštine ispred Stare gradske vijećnice održava se prosvjed Udruge “Zelena akcija”, “Pravo na grad”, i “Siget” te inicijative “Zagreb te zove”. Prosvjed je, kako su najavili organizatori, protiv “Bandićeve otimačine grada”.

Na sjednici će se raspravljati o izmjenama Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), koje, kako navode, sadrže prenamjene zemljišta za “Bandićev Manhattan”, povećavaju izgradnju u donjogradskim blokovima i povećavaju promet u središtu gada, a ne odgovaraju na goruća pitanja poput prilagodbe klimatskim promjenama, određivanja zone za izgradnju javnih stanova, a nemaju bilo kakvu viziju istinskog razvoja grada u interesu njegovih stanovnika.

Milan Bandić prošao je pored prosvjednika okružen zaštitarima, i ušao u Skupštinu. prosvjednici mu viču: ‘lopove, lopove’.

Index javlja da je jedna starija žena hodalicom nasrnula na Slavka Kojića, bivšeg pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za financije.

BANDIĆ: “Ne zamjeram HDZ-u na amandmanima. Mene nitko nije prevario”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner