FaH

UOČI GLASANJA: Obama upozorio na štetne promjene u zdravstvu za Amerikance

Bivši američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je prekinuo šutnju, nekoliko sati prije ključnoga glasanja Kongresa o zdravstvenom sustavu, kako bi upozorio zastupnike na izmjene koje će biti vrlo štetne za Amerikance.

“Oduvijek sam govorio da posao trebamo započeti s ovim zakonom”, stoji u priopćenju bivšega demokratskog predsjednika koji aludira na Obamacare, donesen prije sedam godina.

“Uvijek će se biti posla na smanjenju troškova, stabilizaciji tržišta, poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi i pružanju pomoći milijunima Amerikanaca koji još nemaju osiguranje”, istaknuo je.

Predstavnički dom Kongresa u četvrtak će glasati o dokumentu kojim će se ukinuti i zamijeniti Obamacare. Glasanje je svojevrstan test za republikanskog predsjednika Donalda Trumpa koji je u ovu ‘bitku’ uložio svu svoju energiju.

“Kad sam preuzeo dužnost, milijuni Amerikanaca bili su isključeni iz zdravstvenog sustava”, podsjetio je Obama u priopćenju, podsjetivši na dugotrajnu zakonodavnu borbu koja je završila potpisivanjem Obamacarea od kojega je dosad profitiralo više od 20 milijuna američkih državljana.

“Sve je jasno: Affordable Care Act je Ameriku učinio snažnijom”, zaključio je Obama.

 

Komentiraj