UNUTARNJI SUKOBI: Varaždinski HDZ traži ostavku Karamarka

Varaždinski HDZ traži ostavku Tomislava Karamarka s mjesta prvog potpredsjednika Vlade, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik varaždinske organizacije te stranke Damir Habijan.

“Vrlo jasno je ono što danas zapravo želimo reći je stav predsjedništva HDZ-a grada Varaždina, a to je da je po nama jedino rješenje ove krize zapravo ono što su i neki članovi HDZ-a ranije upozorili, a to je da prvi potpredsjednik Vlade gospodin Karamarko podnese ostavku”, rekao je predsjednik varaždinske organizacije.

Habijan je dodao da nisu željeli čekati da se cijela situacija razriješi, nego su danas htjeli jasno izreći koje je po njima rješenje postojeće situacije. Smatra da nikakvo preslagivanje većine u Saboru ili eventualni novi izbori nisu opcija. Na novinarsko pitanje očekuju li eventualne sankcije iz središnjice u Zagrebu, Habijan je rekao da sve lokalne organizacije imaju određenu autonomiju.

“Mi smo rekli ono što mislimo jer želimo biti vjerodostojni i iskreni prema Varaždincima i Varaždinkama i reći svoj stav. Kažem, za mjesec dana dok vidimo kakav će biti razvoj situacije, odstupati je bespredmetno. Što se tiče sankcija, Bože moj, sve je moguće.”, dodao je Habijan.

Komentiraj