Hrvoje Rupčić, jedan od najtraženijih perkusionista uz sviranje koje mu je donijelo 26 Porina, voli i putovanja koja su ga krajem prošle godine odvela na Himalaju, što je opisao u svojoj prvoj knjizi ‘Himalajski dnevnik’ koja se pojavila u prodaji

Hrvoje Rupčić sredinom 90-ih godina osnovao je grupu Cubismo, s kojom je objavio pet studijskih albuma i dva uživo, a osvojili su čak 26 Porina. U međuvremenu je Rupčić postao jedan od najtraženijih perkusionista u Hrvatskoj i sudjelovao u snimanju stotinjak albuma domaćih glazbenika. Posljednjih 15-ak godina član je orkestra kazališta Komedija. Uz sviranje, probudio je i strast za putovanjima koja ga je odvela krajem prošle godine na Himalaju, što je opisao u svojoj prvoj knjizi “Himalajski dnevnik” koja se ovih dana pojavila u prodaji.

NACIONAL: Nije uobičajeno za glazbenika poput vas da koncerte i bučne tulume zamijenite za tišinu u prirodi koja je vas očarala, sudeći po nedavno objavljenoj knjizi “Himalajski dnevnik”. Odakle strast za prirodom i putovanjima?

Intuicija mi je jača strana, a uvijek sam bio vezan uz prirodu i energiju koju ona pruža. Priroda ti može još produbiti te instinkte. U današnjem klasičnom načinu života u gradu čovjek zaboravi na te instinkte i nije više povezan s prirodom. Iskreno, imao sam dosta divlju fazu života koja je trajala relativno dugo. U vrijeme kada je Cubismo postao popularan, od 1995. pa sljedećih desetak godina, živio sam jako neuredno. To su bile svirke za svirkom i zabave i tulumi do jutra. Nakon deset godina tulumarenja shvatio sam da nakon svih tih kilometara koje smo proputovali svirajući gdje god su nas zvali, ni ne znam gdje smo bili niti se sjećam svih tih provoda…

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOTomislav Čuveljak
Podijeli objavu
Prethodni članakOtvaranjem izložbi obilježena 120. obljetnice rođenja Ante Topića Mimare
Sljedeći članakVIDEO: Prisjetimo se “jurilica” na ovogodišnjem Geneva Motor Showu
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.