Unutar Vlade postoje ogromni korupcijski skandali!? “Svi padaju! Više neće moći smijeniti ministra po ministra”

Zbog uhićenja bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata, istrage protiv ministra rada Josipa Aladrovića i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, kao i istrage protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac, Vlada je već ozbiljno uzdrmana skandalima i u trenutku uhićenja Horvata bilo je neizvjesno hoće li koalicijski partneri uopće podržati Vladu. No tada je zaključeno da će svi koalicijski partneri stati uz Vladu, ali je već tada naznačeno da – otvori li se istraga protiv još jednog ministra – Vlada ne može opstati.

‘SAPUNANJE’ PREMIJERA: Sukobljene frakcije HDZ-a u bitku za novog šefa stranke umjesto Plenkovića guraju Jandrokovića, Butkovića, Anušića i Resslera

Sve je to bilo prije nego što je premijer Plenković na mjesto uhićenog Darka Horvata doveo novog ministra Ivana Paladinu – čovjeka koji zbog enormnih razmjera svoje imovine, nerazjašnjenih odnosa s institutom IGH i ruskim biznismenom Sergejem Gljadelkinom čini ozbiljnu reputacijsku štetu Vladi.

“Ova Plenkovićeva vlada neće više moći izdržati, najduže može opstati do jeseni. Ogromni su korupcijski skandali unutar Vlade i ti skandali neće više moći prolaziti na način: smijeniš jednog ministra, idemo dalje. Jednostavno će doći do situacije da će Vlada doći do svog kraja”, ove dramatične riječi izgovorio je uoči Uskrsa i najavljene rekonstrukcije Vlade za Nacional izvor blizak Vladi i vrhu HDZ-a koji tvrdi da to nije samo njegovo mišljenje. Dapače, on otkriva da upravo zbog iščekivanja situacije kad će naprosto doći do toga da će Vlada “puknuti” i pasti, nekoliko struja iz vrha stranke već ozbiljno razmatra svoje kandidate za novog predsjednika stranke i premijera, ali i da na povratku svog utjecaja u stranci radi i bivši zamjenik predsjednika HDZ-a i bivši potpredsjednik Sabora Milijan Brkić koji se povukao iz aktivne politike nakon poraza na prošlim unutarstranačkim izborima.

Više pročitajte u novom broju Nacionala.

Komentiraj