Unosno natjecanje: Kreator Tom Ford za izum biorazgradive plastike nudi nagradu od 1,2 milijuna dolara

Slavni američki modni dizajner Tom Ford, u suradnji s organizacijom Lonely Whale, pokrenuo je nagradno natjecanje za izum biološki razgradive platike. Pobjedniku će pripasti nagrada od 1,2 milijuna dolara.

Koncem prošle godine Tom Ford je najavio partnerstvo s organizacijom Lonely Whale i njenim savjetodavnim ogrankom 52HZ za pokretanje nagrade za plastičnu inovaciju.

Ovo natjecanje stimulira dizajnere, proizvođače i izumitelje kako bi stvorili biološki razgradive alternative tankom plastičnom filmu. Za razliku od postojeće razgradive plastike koja se mora kompostirati, biološki razgradiva plastika bi se prirodno razgradila u tlu ili oceanu, bez ljudske intervencije.

“Plastika ulazi u naš život na minutu, ali nastavlja dalje kao otpad i nikada istinski ne nestaje”, kazala je Dune Ives, izvršna direktorica Lonely Whalea. Dodala je da je Fordova nagrada za plastičnu inovaciju prilika za stvaranje novog početka i promociju rješenja problemima zagađenja plastikom.

U sljedećim će mjesecima Tom Ford pregledavati prijave u suradnji sa vijećem sudaca, te surađivati sa stručnjacima za materijale, zdravlje oceana i razvoj proizvoda kako bi osigurali da pobjednička prijava realno može zamijeniti tankoslojnu plastiku.

“U svijetu je toliko kreativnosti, talenta i inovacija, a potrebna je samo jedna nevjerojatna ideja i napor da se iskoristi jedan potencijal da bi se ostvarilo nemoguće”, poručio je Tom Ford. Uputio je poruku ohrabrenja svima koji osjećaju strast za ono što rade. Poručio im je da zaista vjeruju u svoju sposobnost da promijene svijet.

“Okoliš očajnički treba rješenje za plastični otpad, pa je na nama da zajedno razvijemo inovativno rješenje koje će okoliš učiniti sigurnijim za generacije koje dolaze”, zaključio je Ford.

Komentiraj