Unija Kvarnera: Regionalna opcija je jedini ispravan put

Predsjednik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić izvijestio je u srijedu u Rijeci da će ta politička stranka na predstojeće izbore izaći u 7., 8. i 9. izbornoj jedinici jer smatraju da je zastupanje kroz regionalnu opciju jedini ispravni put.

“Zastupanje kroz regionalnu opciju jedini je ispravan put koji može maksimalizirati sve one projekte izuzetno bitne za građane Kvarnera i Rijeke”, rekao je Boras Mandić.

Dodao je i kako Unija Kvarnera svoje sjedište ima na Kvarneru i ne mora ići po mišljenje izvan županije. “Na taj način izabrani saborski zastupnici mogu zastupati one ciljeve i programe koje su obećali pred biračima”, smatra Boras Mandić.

Na listi Unije Kvarnera za 8. izbornu jedinicu bit će niz nestranačkih osoba koje su se dokazale u poslovnoj sferi i vrlo su aktivne u lokalnim sredinama.

Pozicija Rijeke i okolice desetljećima nije onakva kakvu zaslužuje

“Posljednja tri desetljeća pozicija Rijeke i okolice nije onakva kakvu zaslužujemo i nije u skladu s našim potencijalima. Zbog toga, neopterećeni ideologijom i stranačkim stegama idemo u pobjedu na novim izborima, a to je svaki osvojeni mandat i mogućnost da se čuje glas naše regije u Hrvatskom saboru”, kazao je predsjednik Unije Kvarnera.

Potpredsjednik stranke Đanino Sučić je istaknuo da u Saboru žele imati ljude koji će glasno reći što ovoj regiji treba kroz odbore, donošenje i pripremu zakona.

“Ključna pitanja su regionalizacija, decentralizacija i spuštanje ovlasti na niže razine a želimo brži razvoj turizma i gospodarstva primjeren našoj regiji kako bi bila jedan od pokretača Hrvatske“, zaključio je Sučić.

Komentiraj