UNATOČ NASTAVKU RATA Netanyahu ide u američki Kongres, obratit će se zastupnicima

Autor:

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu

Thomas Koehler/AA/photothek.de / imageBROKER / Profimedia

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prihvatio je pozivnicu da se obrati zastupnicima u oba doma američkog Kongresa, priopćio je njegov ured u subotu, dodavši da će biti prvi strani čelnik koji će se ondje pojaviti četvrti puta.

“Dirnut sam privilegijom da mogu predstavljati Izrael pred oba doma Kongresa i pred predstavnicima američkog naroda i cijelog svijeta iznijeti istine o našem pravičnom ratu protiv onih koji žene naše uništenje”, navodi se u priopćenju.

Izrael nastavlja ofenzivu u Pojasu Gaze

U međuvremenu, izraelska vojska nastavila je operaciju u Rafahu na jugu Gaze, unatoč žestokim kritikama međunarodne zajednice.

Borbe su se nastavile i u središnjem dijelu Pojasa Gaze, gdje su u zadnja dva dana ubijeni deseci Palestinaca. Izrael tvrdi da su bili teroristi.

Sve oštrije kritike

Zbog velikog broja civilnih žrtava i katastrofalne humanitarne situacije u Pojasu Gaze, Izrael se suočava sa sve većim kritikama izvana, posebno zbog operacije u gusto naseljenom Rafahu.

DANIEL MERON ‘Najavljena priznanja Države Palestine su sramotna jer je to davanje priznanja teroristima’

Prije tjedan dana, Međunarodni sud pravde naredio je Izraelu da trenutno zaustavi vojnu operaciju u tom području.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 2 mjeseca

Teško da će mu itko tko nije bio na njegovom mjestu povjerovati da je pod svakodnevnim prijetnjama smrću i da je i on samo još jedna pozorišna lutka na kanafi,