FaH

UNATOČ KRITIKAMA: Chelsea predstavila Clinton kao sjajnu majku i predanog profesionalca

Chelsea Clinton u govoru na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u četvrtak portretirala je svoju majku Hillary Clinton kao ispunjenu ljubavlju, pametnu i izvanrednu ženu kvalificiranu da je se izabere za predsjednicu SAD-a.

U dvanaestminutnom predstavljanju u philadelphijskoj areni, Chelsea Clinton se suprotstavila kritikama da je njezina majka nepouzdan političar koji se bori da pokaže suosjećanje pred američkim glasačima.

“Ona je žena prožeta suosjećanjem, vjerom i snažnim osjećam za pravdu kao i srcem ispunjenim ljubavlju, rekla je okupljenome mnoštvu.

Hillary Clinton nekoliko minuta kasnije pojavila se na pozornici i u govoru prihvatila predsjedničku nominaciju postavši tako prva žena koju je velika stranka nominirala za predsjednika SAD-a.

Chelsea Clinton,36-godišnja majka dvoje djece, bila je zadnja u nizu govornika na četverodnevnom skupu koji su nastojali predstaviti Hillary Clinton u obiteljskom svjetlu.

Ona je svoju majku nazvala “divnom,  voljenom i izvanrednom” osobom koja je imala vremena za vrijeme njezina djetinjstva prisustvovati plesnim i glazbenim priredbama i zajedno s njom promatrati nebo i pronalaziti “oblike u oblacima”.

Chelsea Clinton udana je za investicijskog bankara Marca Mezvinskoga i potpredsjednica je dobrotvorne fondacije Clinton.

Komentiraj