Unatoč Covidu-19 japanska metal grupa Babymetal najavila 10 uzastopnih nastupa

Iako je koncertna aktivnost stala u cijelom svijetu japanska kawaii metal atrakcija Bebymetal odlučila je proslaviti deset godina karijere na čak deset uzastopnih nastupa u poznatoj Budokan Areni u Tokyu. Babymetal su iznimno popularni u Japanu, ali sve više i izvan Japana i tipični su predstavnici kawaii metala odnosno mješavine heavy metala i J-popa.

Zanimljivo je da iako se još uvijek ne zna kada će se ponovo moći održavati koncerti diljem svijeta u Japanu su odlučili na neki način ignorirati opasnost koronavirusa zbog vrlo malog broja slučajeva. Naime tijekom cijele pandemije je u Japanu zabilježeno 230.000 slučajeva što je znatno manje u odnosu na primjer SAD gdje se taj broj zaraženih bilježi u sedam dana.

Babymetal su planirali deset koncerata u Budokan Areni od koji su za sada potvrdili šest, a najavili još četiri koji će se svi održati krajem siječnja ove godine kada Babymetal slavi deset godina karijere. Iako načelno njihovi nastupi u Budokan Areni na neki način označavaju povratak koncertnoj aktivnosti u Japanu, propisana su posebna pravila za publiku. Posjetiteljima će se provjeravati temperatura na vratima i tražit će se od njih da stalno nose maske za lice tijekom koncerta. Povrh toga, od posjetitelja koncerata traži se da se suzdrže od glasnog razgovora i vikanja kako bi se zaustavilo  širenje Covida-19. Uz to, za svaku se predstavu prodaju ulaznice za manje od polovice Budokanovih kapaciteta, a posjetitelji će biti raspoređeni po cijeloj Areni.

Komentiraj