UMRO OD STRAHA Odvjetnik Ljubičić “Tužba protiv RH”

Odvjetnik Kristiana Vukasovića koji je umro od straha u bolnici nakon što je bio u zatvoru u Splitu za N1 je kazao kako će sigurno pokrenuti tužbu protiv Republike Hrvatske.

Kristianov odvjetnik Vinko Ljubičić za N1 je kazao kako još nije detaljno proučio nalaze obdukcije, ali s obzirom na sve okolnosti, sigurno će uputiti tužbu protiv Republike Hrvatske jer smatra da je došlo do propusta pravosudnih i upravnih tijela.

Mjesec dana nakon smrti Kristiana Vukasovića (18) na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je u petak stigao nalaz obdukcije u kojem je navedeno da je uzrok smrti najvjerojatnije zatajenje srca kao posljedice tzv. zloćudne aritmije.

U nalazu je nabrojen i niz ozljeda koje su uočene vanjskim i unutarnjim pregledom tijela: krvni podljevi trbušne stijenke, natkoljenice, potkoljenice te mekog oglavka tjemena. Kako je naveo patolog, ozljede se ne mogu sa sigurnošću dovesti u vezu sa smrtnim ishodom.

Međutim, ostaje vidjeti hoće li tužiteljstvo provesti dodatne izvide vezano za modrice na nogama za koje je navedeno kako su mogle nastati udarcima tupo tvrdim sredstvom ili udarcem nogu te za podljev na tjemenu.

Izvidi o slučaju se provode od 16. kolovoza kada je državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće policije o prijavi Stipana Vukasovića, koji je na sinu Kristianu koji je doveden u KBC Split iz zatvora na Bilicama vidio modrice koje su nastale dok je bio u istražnom zatvoru.

Komentiraj