Umro maser koji je optužio Kevina Spaceya za seksualno zlostavljanje

Glumac Kevin Spacey neće biti sudski proganjan za seksualni napad jer je čovjek koji ga je za to optužio iznenada umro. Odluka je to koju je ovog tjedna objavio ured okružnog tužitelja u Los Angelesu. Tužitelj je bio maser koji je tvrdio kako ga je Spacey prisilio da dira njegove genitalije tijekom masiranja u Spaceyevoj kući u Malibuu u listopadu 2016. godine. Izvor blizak magazinu Variety izjavio je kako je tužitelj umro od raka. Glasnogovornik okružnog tužiteljstva izjavio je kako navodi o seksualnom napadu ne mogu biti dokazani bez sudjelovanja žrtve. Zbog toga se ovaj slučaj odbacuje.

To nije jedini potencijalni slučaj koji se vodi ili se vodio protiv Spaceya, a koji su pokrenuti u trenutku kada je osnažio „MeToo“ pokret. U srpnju je, nakon istrage, odbačena prijava protiv Spaceya podignuta zbog diranja 18-godišnjaka u baru u Nantucketu 2016. godine. Tužitelji su odbacili slučaj nakon što je svjedok odbio svjedočiti na sudu. Godinu dana ranije, tužiteljstvo je u Los Angelesu odbilo optužbe protiv Spaceya zbog incidenta iz 1992. godine zato jer je slučaj završio u zastari.

Osim u Los Angelesu, protiv Spaceya su zbog seksualnog zlostavljanja podignute prijave i u Londonu, odnose se na razdoblje između 1996. i 2013. godine, ali još nema vijesti o tome hoće li britansko tužiteljstvo protiv njega podići optužnicu.

Komentiraj