Umro kazališni redatelj Igor Vuk Torbica

Jedan od najboljih i najtalentiranijih redatelja mlađe generacije Igor Vuk Torbica tragično je preminuo u Rovinju, prenijela je Al Jazeera Balkans  vijest srpske agencije Tanjug.

Rođen je u Drvaru 1987. godine, odrastao u Rovinju, a diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Živio je i radio u Beogradu, kao i u mnogim najvažnijim kazalištima širom regije.

Mediji su prenijeli da je Torbica ostavio oproštajno pismo.

“U gradu koji je volio i odabrao napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitoli”, navodi se u objavi porodice i prijatelja.

Ostat će zapamćen po predstavama HinkemannCarstvo mrakaMizantropTartuffeTit AndronikKrvave svadbe….

“Pamtit ćemo ga i po nečem mnogo većem, po snazi i strasti da usadi ljubav prema kazalištu i životu u srca svih nas koji smo ga upoznali”, navodi se u objavi povodom tragične smrti Igora Vuka Torbice.

Torbica je dobio nagradu Hugo Klein za najboljeg studenta kazalište režije u generaciji, a njegova ispitna predstava “Pokojnik”, na trećoj godini studija, dobila je glavnu nagradu festivala Studio fest i uvrštena je u redovni repertoar Jugoslavenskog dramskog pozorišta.

Vrijeme i mjesto sahrane Igora Vuka Torbice bit će naknadno objavljeni.

Komentiraj