Zagreb, 30.10.2012.- Hrvatski zavod za zapošljavanje, puèki pravobranitelj i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH organizirali su u Europskom domu konferenciju za novinare povodom nacionalne kampanje "Jednaki u razlièitosti". Na slici puèki pravobranitelj Jurica Malèiæ tijekom konferencije. foto FaH/ Dario GRZELJ/ ua

Jurica Malčić, bivši ustavni sudac i pučki pravobranitelj, umro je u ponedjeljak u Zagrebu u 76. godini života.

Jurica Malčić (1942.) rodio se u Zagrebu, gdje je 1972. godine diplomirao na Pravnom fakultetu. Od 1972. do 1990. radio je na raznim poslovima i dužnostima u tijelima državne uprave. Od 1991. bio je savjetnik i zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Republike Hrvatske, zamjenik ministra pravosuđa i uprave, tajnik Vlade Republike Hrvatske i ministar uprave.

Sudac Ustavnog suda  bio je od 1994. do 2002., a dopredsjednik tog suda od 1998. do 2001. Za pučkog pravobranitelja izabran je 2004. i tu je dužnost obnašao do 2013. godine.

Jurica Malčić autor je više stručnih radova iz područja uprave i lokalne samouprave.

Komentiraj

PREKOFaH/ Dario GRZELJ
Podijeli objavu
Prethodni članakRijeku napušta i Josip Elez
Sljedeći članakMacron za savez Francuske, Europe i Kine
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.