UMJETNOST ŠTEDNJE Volonteri Privredne banke Zagreb održavaju edukativne radionice u školama

I ove godine povodom Svjetskog dana štednje, 31. listopada,  Privredna banka Zagreb  nastavlja  s brojnim edukativnim aktivnostima mladih.  Aktivnosti se provode u sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu – Umjetnost štednje, a cilj projekta Umjetnost štednje je uvođenje strateškoga volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije kojima je namjena obuhvatiti što veći broj mladih i odraslih.

U osnovnim školama održavaju se radionice Djeca i štednja i Ti odlučuješ, a u srednjim školama  radionice pod nazivom Financijski savjetnik. Početkom godine volonteri PBZ-a pripremili su i novu edukaciju na temu „Sigurnost na internetu“ koja je  predviđena za starije razrede osnovnih škola kao i za srednje škole.

Tijekom listopada oko 15 PBZ Edu volontera održat će više od 20 radionica u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske.

PBZ  povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta 2017. godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao je tim od 50 edu – volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu.

Također, nastavljaju i  s organizacijom posjeta škola poslovnicama Banke gdje se djeca upoznaju s osnovnim financijskim pojmovima, poslovima bankarskog službenika i alatima kojima se koriste u bankarskom poslovanju.

Komentiraj